Varje dag är ett äventyr för små barn och allt är spännande att upptäcka för första gången. Gärna med en vuxen vid sin sida. Studier har visat att bebisar redan vid åtta månaders ålder anstränger sig mer för att nå en ny leksak om en vuxen är närvarande – därför gör FloorFred leken på golvet enklare.

– Den hjälper dig att komma nära ditt barn på ett bekvämt och mysigt sätt, säger Sofie Otto, företagets grundare.

Att lägga barnet på mage för att stärka rygg och nacke rekommenderas i princip direkt från födseln. Tiden som små barn tillbringar på golvet varierar – men efter några månader börjar de flesta tycka att det är spännande att upptäcka världen ur ett nytt perspektiv.

– Det har gjorts studier på små barn och hur lek på golvet påverkar deras utveckling. Om en vuxen satt på golvet tillsammans med barnet och lekte visade resultatet att barnet ansträngde sig mer för att exempelvis nå en ny leksak att testa, i jämförelse med om barnet var själv. Det var tydligt att en förälders närvaro i leken spelade roll, säger Sofie Otto, tvåbarnsmamma och grundare av FloorFred https://www.floorfred.com/.

Leken påverkade ryggen
Sofie var föräldraledig med äldste sonen Fred när ursprungsidén till den ergonomiska stolen FloorFred föddes. De lekte mycket tillsammans på golvet och hon började snart känna hur hennes dåliga hållning påverkade ryggen – men det var först när hon blev gravid med lillasyster som stolen började ta form.

– Det är inte lätt att sitta på golvet och rita med en växande mage men jag ville fortsätta vara nära Fred och leka som vanligt. När lillasyster kom och jag behövde amma nästintill dygnet runt i början kände jag mig väldigt låst i exempelvis soffan, jag ville vara mer mobil. Då tog jag fram FloorFred.

Bekväm och ergonomisk golvstol
FloorFred är en smidig och snygg golvstol som du enkelt kan flytta runt i takt med leken och sedan fälla ihop och stuva undan vid behov. Den ger dig en upprätt hållning med stöd som avlastar rygg, nacke och ländrygg, vilket gör att du kan sitta bekvämt och ergonomiskt när du leker på golvet, tittar på tv eller ammar.

– Vi har funnits på marknaden sedan 2020 och jag blir jättestolt när jag ser de hyllningar som kommer från gravida, nyblivna föräldrar, morföräldrar och till och med de som tidigare inte kunnat leka på golvet då de haft ont i ryggen. Att kunna hjälpa dem närmare sina barn och göra leken – och barnets utveckling – rolig för både förälder och barn är en fantastisk känsla.


Leave a comment

×