Hur grundades FloorFred? 
FloorFred grundades 2018 av Sofie Otto, tvåbarnsmamma och entreprenör med en bakgrund inom reklambranschen.

"Fred föddes för tidigt och allt vi var med om ibörjan stärkte mitt behov av att vara nära honom. Tyckte det kändes orimligt att ibörjan inte kunna sitta med på golvet utan att få ont i ryggen. När jag sen fick min dotter ett drygt år senare blev behovet akut med en bebis i famnen och en 1,5 åring på golvet.
Jag behövde en amningsstol på golvet. Då kände sig Fred dessutom inkluderad"

Ergonom och textildesigner
Ur ett nära samarbete med en ergonom och en mycket erfaren textildesigner föddes FloorFred.

Vilket behov löser FloorFred? 
Att själv vara småbarnsförälder gjorde det enkelt att se behoven som föräldrar har. Golvstolen skulle vara snygg och smälta in hemma, vara ergonomisk samt lätt att stuva undan alt ta med dig ut, i parken eller till stranden osv. 

Hållbarhet känns idag som en hygienfaktor. Baskollektionen är vävd av återvunnen ull med hög kvalitet. FloorFred ska användas av många är tanken,  lika populär som barnstol / bebisstol som för mor och farföräldrar.

Inspirera till en roligare vardag!
"Med FloorFred, den ergonomiska golvstolen, vill jag underlätta i vardagen med småbarn. Inspirera till en roligare vardag, det behöver inte vara obekvämt att sitta på golvet. Jag vill ge mer ork till lek, utan att få ryggproblem. FloorFred är en hyllning till alla som vill ta hand om sig och sina familjer" säger Sofie Otto.

Idag är Sofies barn 4 och 5, babygym och klossar har bytts ut till tågbanor och Lego.

Sofie Otto med sina två barn  foto:Karl NordlundSofie Otto med sina två barn 2022. Foto: Karl Nordlund 

 

   
Bild från reportage i DI Weekend 2022-09-28. Foto: Anne Nyblaeus