Hur grundades FloorFred? 
FloorFred föddes ur ett behov av närhet och anknytning. Och viljan att ta hand om sig. Grundare är Sofie Otto, tvåbarnsmamma och entreprenör.

"Fred föddes för tidigt och allt vi var med om i början stärkte mitt behov av att vara nära honom. Jag blev också väldigt inspirerad av studier som gjorts, på hur vuxnas närvaro på golvet påverkar små barn rent utvecklingsmässigt. Till exempel visar studier på 8-månader gamla bebisar att de anstränger sig mer för att nå en leksak när en vuxen är närvarande. Och tvärtom, så blev bebisarna mer passiva när en vuxen inte var närvarande."

"När Fred var 1,5 år fick jag en dotter, och med en bebis och 1,5-åring satt jag en hel del på golvet. Ville även kunna amma bekvämt på golvet. Det var väldigt fint att se hur inkluderad Fred kände sig bara av vår närvaro på golvet. Istället för om vi satte oss i en soffa el fåtölj där han inte kom upp, det blev en väldigt bra lösning för alla tre att vara kvar på golvet. Och då blev den ergonomiska aspekten ännu viktigare, man ammar och matar ju en del.."

Barnpsykologernas guru, en ergonom och en textildesigner
Ur ett fint samtal med Barnpsykologen Birgitta Knutsdotter Olofsson, där jag bland annat fick med mig citatet "det är på golvet magin sker", föddes idén till FloorFred. Tillsammans med en ergonom och en mycket erfaren textildesigner skapades FloorFred.

Vilket behov löser FloorFred? 
Att själv vara småbarnsförälder gjorde det enkelt att se behoven som föräldrar har. Golvstolen skulle vara snygg och smälta in hemma, vara ergonomisk samt lätt att flytta runt, stuva undan alt ta med dig ut, i parken eller till stranden osv. 

Hållbarhet känns idag som en hygienfaktor. Baskollektionen är vävd av återvunnen ull med hög kvalitet. FloorFred ska användas av många är tanken, lite stolen som växer med familjen, lika populär som barnstol och bebisstol som för tonåringar som game:ar, och mor och farföräldrar.

Inspirera till en roligare vardag!
"Med FloorFred, den ergonomiska golvstolen, vill jag underlätta i vardagen med småbarn. Inspirera till en roligare och mysigare vardag, Det behöver inte vara obekvämt att sitta på golvet. Jag vill ge mer ork till lek, och mysiga stunder, utan att få ryggproblem. FloorFred är en hyllning till alla som vill ta hand om sig och sina familjer" säger Sofie Otto.


Sofie Otto med sina två barn  foto:Karl Nordlund

Idag är Sofies barn 4 och 5, babygym och klossar har bytts ut till tågbanor och Lego. 

 

   

Sofie Otto med sina två barn 2022. Foto: Karl Nordlund
                            

Bild från reportage i DI Weekend 2022-09-28. Foto: Anne Nyblaeus