Varför ska man ha en ergonomisk golvstol?

Ergonomiska golvstolar är perfekta för att leka tillsammans med barnen på deras nivå. Med ett ryggstöd orkar du sitta längre stunder på golvet. Och vara med där leken händer. För ditt barn är det stor skillnad om du sitter lite mer passivt lutad mot en vägg eller soffa, jämfört om du aktivt väljer att sitta bredvid i rummet.

FloorFred är en designad möbel, med noggrant utvalda tyger av hög kvalitet. Smidig möbel att flytta runt mellan vardagsrum, lekrummet, spelrummet eller varhelst våra små vill hänga. Ergonomiska golvstolar är en viktig resurs i alla föräldrars verktygslåda och gör det enklare än någonsin att uppleva glädjen med aktiviteter på golvet tillsammans med barnen.

Vad är hemligheten bakom Floorfreds ergonomi?

Du får en upprätt hållning med stöd som avlastar rygg, nacke och ländrygg. 

När man har benen utsträckta framför sig tippas bäckenet bakåt och det kan bli ganska jobbigt att hålla upp ryggen, vi blir trötta och musklerna får jobba statiskt. Med ett ryggstöd kan man sitta lätt bakåtlutad och slappna av mer.

Det finns medicinsk forskning som visar att den bästa sittställningen för ryggen är att sitta något bakåtlutad på golvet. Sen sitter man ju inte alltid blickstilla med barn, och med FloorFred kan du hitta fler bekväma ställningar där du får stöd. FloorFred är den ergonomiska golvstolen för dig.

Varför är lek på golvet så viktigt?

Lek på golvet är en otroligt viktig del av barnets utveckling. Både kognitivt och fysiskt. Det hjälper inte bara till att stärka deras nack- och axelmuskler, utan är också det första steget i utvecklingen av rörelseförmågor som att rulla runt, krypa och sitta - allt detta är nödvändigt innan de kan börja gå.

För dig som förälder erbjuder lek på golvet en unik möjlighet att delta i sitt barns utveckling. Du kommer inte bara att njuta av varje milstolpe, utan du kommer också att kunna bevittna hur ditt barn utvecklas och växer. Det är en oförglömlig upplevelse att se ditt barn när det ler av prestation efter att ha bemästrat en ny färdighet!

Det är verkligen fantastiskt hur mycket lärande som sker under varje ögonblick av utforskande.