FAQ

Vad är en golvstol?

FloorFred är en ergonomisk golvstol, ett bekvämt ryggstöd som avlastar ländryggen, med mjuk sits som gör att du sitter bekvämt på golvet.

Varför är en golvstol bra? 

En golvstol gör det mer bekvämt att sitta på golvet, och gör också att du orkar sitta längre stunder.

Varför är lek viktigt för små barn?

För barn är lek livsviktigt, och en förutsättning för att utvecklas och lära sig nya saker. Att uppmuntra till lek är att uppmuntra till fantasi och påhittighet, något som barn har glädje av för resten av livet. 

Finns det forskning om lek på golvet? Föräldrars närvaro på golvet? 

Det finns också mycket inspirerande läsning och forskning, om hur din närvaro på golvet, som förälder har betydelse. Forskning visar att din närvaro som vuxen har betydelse. Forskningsstudierna visar att 8 månader gamla barn anstränger sig mer för att nå en leksak när en vuxen är nära. Och om man inte är i närheten blir de också mer passiva. En ganska så bra motivation för att ta sig lite tid för lek tillsammans i vardagen om du frågar oss.

Måste man leka med sitt barn hela tiden? 

Forskningen betyder inte att du behöver spendera hela din dag på golvet. Även korta dagliga lekstunder stärker relationen mellan barn och föräldrar. 

Varför är olika sorters lek viktigt?

Olika sorters lek är viktigt. Livlig och aktiv lek bygger upp barns koordination och styrka. Den mer stillsamma leken som att bygga med klossar eller lägga pussel främjar den kognitiva utvecklingen och lägger grunden till språkutvecklingen hos barn. En golvstol gör det lite roligare för alla att fokusera på den kognitiva leken.

Tänk ergonomi från start som föräldraledig?

Som föräldraledig och småbarnsförälder hamnar man ofta just på golvet när man umgås med sin bebis. Det är lätt att säcka ihop och få ont i ryggen. 

Med FloorFred, den ergonomiska golvstolen, vill vi inspirera till att ta vara på de små stunderna tillsammans. 

FORNI tipsar om 3 sätt att förenkla din föräldraledighet, och gissa om vi är stolta att finnas med på denna topp 3 bland ergonomiska proffs.

https://forni.se/wellness/3-satt-att-forenkla-din-foraldraledighet/

Många blir förvånade över hur långt upp i åldrarna barn väljer att sitta på golvet. För att lägga pussel, spela spel, leka med duplo, lego, bygga med klossar, lägga tågbanor, lekarna är många.

Utvecklingsfaser med bebis?

Det finns utvecklingsfaser där du vill vara med på golvet. Som t.ex när barn går igenom utvecklingsstadierna att nackträna, krypa och gå, då vill man gärna vara med på golvet och uppmuntra. Med FloorFred behöver du inte välja mellan att vara en närvarande förälder och att få ont i ryggen. Att sitta med ryggstöd nära dina barn gör att du orkar sitta med längre stunder på golvet. 

×