VIKTIG DEL AV DITT BARNS UTVECKLING

Lek på golvet

Kognitiv utveckling på golvet
Lek på golvet är en otroligt viktig del av barnets utveckling. Forskningsrön visar att den har särskilt stor betydelse för hjärnans utveckling tidigt i barnets liv. Rentav avgörande. En förutsättning för att lära sig nya saker. Både kognitivt och fysiskt.

Forskning som stöttar närvaro på golvet.
Det finns även forskning ( källa: Science Daily) som visar att din närvaro på golvet som vuxen har betydelse. Tester visar att 8 månader gamla barn ansträngde sig mer för att nå en leksak när en vuxen var nära. Och utan en vuxens närvaro blev barnen mer passiva. Och ansträngde sig inte lika mycket.

En ganska så bra motivation för att ta sig lite tid för en stund på golvet om du frågar oss. 

Var med och stötta och delta i ditt
barns utveckling. Det är på golvet din bebis tränar i babygymmet, stärker överkroppen och nacken, övar på att sitta, för att sedan krypa, stå och gå. Många mysiga och fina ögonblick att dela tillsammans.

Att uppmuntra till lek är t. ex att uppmuntra till kreativitet, fantasi och självförtroende. Något som barn har glädje av för resten av livet.
Leken utvecklar ditt barns motorik,

Kognitiv utveckling hos barn
Olika lek fyller olika funktion. Den aktiva leken bygger upp barns koordination och styrka. Medans den mer stillsamma leken som att bygga med klossar eller lägga pussel främjar den kognitiva utvecklingen och lägger bl. a grunden till språkutvecklingen hos barn. Med barn och därmed lek i sin vardag är FloorFred den självklara möbeln. Antingen i barnrummet, eller där leken händer! Den är lätt att flytta runt efter leken.

×