Meditationsstol

Om du älskar att meditera så är vår meditationsstol den perfekta lösningen! Det ger dig ett skönt och stabilt stöd för ryggen när du sitter länge på golvet. Stödet gör det lättare att fokusera på sin andning.

Meditationsstol från FloorFred – Det ergonomiska valet

Med FloorFreds meditationsstol kan du tillgodose din kropps behov så att du slipper det obehag som kan uppstå under längre perioder av stillasittande. Golvstolen har en form som gör det bekvämt att sitta längre utan att man sjunker ihop. En annan anledning till varför vår meditationsstol är bra är att den har ett ergonomiskt designat ryggstöd som hjälper dig att hitta en bekväm position och stanna koncentrerad under din meditation. Ryggstödet ger en god balans mellan stabilitet och flexibilitet, vilket ger maximal bekvämlighet samtidigt som det skyddar mot onormala belastningar eller smärtproblem i ryggen.

Varför är hållningen så viktig när du mediterar?

En korrekt meditationsställning är avgörande för att uppnå en kraftfull meditationssession. Det garanterar inte bara att meditationen är bekväm och effektiv, utan håller också kroppen stark, vilket i sin tur upprätthåller kvaliteten på meditationen under en längre tid. Att meditera med en felaktig hållning kan hindra dina framsteg på vägen mot inre frid och långvarig avslappning. Det är därför viktigt att se till att du upprätthåller en korrekt hållning för att få maximala vinster under meditationssessionen. En god hållning med hjälp av en meditationsstol hjälper till att föryngra och stärka både kropp och sinne, vilket gör meditationen roligare och mer fördelaktig.

Varför är meditation bra?

Meditation är ett utmärkt sätt att stödja ditt fysiska, känslomässiga och mentala välbefinnande. Det är en urgammal metod som har använts av oräkneliga människor runt om i världen för att odla en meditationspraktik med större frid, närvaro och glädje i det dagliga livet. Genom att djupt ansluta till dig själv genom meditation kan du få tillgång till inre styrka och en källa av visdom. Meditation ger utrymme för att förstå dig själv bättre, läka från eventuella tidigare sår, upptäcka nya potentialer och få klarhet i vad som är viktigast i livet. Att investera tid i meditation kan hjälpa till att utveckla mer meningsfulla relationer också! Om du letar efter sätt att förbättra ditt allmänna välbefinnande och känna dig mer kopplad till det nuvarande ögonblicket kan meditation vara ett utmärkt val för dig.

 

meditationsstol

 

FAQ

Vad är en golvstol?

FloorFred är en ergonomisk golvstol, ett bekvämt ryggstöd som avlastar ländryggen, med mjuk sits som gör att du sitter bekvämt på golvet.

Varför är en golvstol bra? 

En golvstol gör det mer bekvämt att sitta på golvet, och gör också att du orkar sitta längre stunder.

Varför är lek viktigt för små barn?

För barn är lek livsviktigt, och en förutsättning för att utvecklas och lära sig nya saker. Att uppmuntra till lek är att uppmuntra till fantasi och påhittighet, något som barn har glädje av för resten av livet. 

Finns det forskning om lek på golvet? Föräldrars närvaro på golvet? 

Det finns också mycket inspirerande läsning och forskning, om hur din närvaro på golvet, som förälder har betydelse. Forskning visar att din närvaro som vuxen har betydelse. Forskningsstudierna visar att 8 månader gamla barn anstränger sig mer för att nå en leksak när en vuxen är nära. Och om man inte är i närheten blir de också mer passiva. En ganska så bra motivation för att ta sig lite tid för lek tillsammans i vardagen om du frågar oss.

Måste man leka med sitt barn hela tiden? 

Nej, forskningen säger inte att du behöver spendera hela din dag på golvet. Även korta dagliga lekstunder stärker relationen mellan barn och föräldrar. 

Varför är olika sorters lek viktigt?

Olika sorters lek är viktigt. Livlig och aktiv lek bygger upp barns koordination och styrka. Den mer stillsamma leken som att bygga med klossar eller lägga pussel främjar den kognitiva utvecklingen och lägger grunden till språkutvecklingen hos barn. En golvstol gör det lite roligare för alla att fokusera på den kognitiva leken.

Tänk ergonomi från start som föräldraledig?

Som föräldraledig och småbarnsförälder hamnar man ofta just på golvet när man umgås med sin bebis. Det är lätt att säcka ihop och få ont i ryggen. 

Med FloorFred, den ergonomiska golvstolen, vill vi inspirera till att ta vara på de små stunderna tillsammans. 

FORNI tipsar om 3 sätt att förenkla din föräldraledighet, och gissa om vi är stolta att finnas med på denna topp 3 bland ergonomiska proffs.

https://forni.se/wellness/3-satt-att-forenkla-din-foraldraledighet/

Många blir förvånade över hur långt upp i åldrarna barn väljer att sitta på golvet. För att lägga pussel, spela spel, leka med duplo, lego, bygga med klossar, lägga tågbanor, lekarna är många.

Utvecklingsfaser med bebis?

Det finns utvecklingsfaser där du vill vara med på golvet. Som t.ex när barn går igenom utvecklingsstadierna att nackträna, krypa och gå, då vill man gärna vara med på golvet och uppmuntra. Med FloorFred behöver du inte välja mellan att vara en närvarande förälder och att få ont i ryggen. Att sitta med ryggstöd nära dina barn gör att du orkar sitta med längre stunder på golvet. 

Ergonomisk golvstol

Ergonomiska golvstolar är perfekta för att leka tillsammans med barnen på deras nivå. Med ett ryggstöd orkar du sitta längre stunder på golvet. Och vara med där leken händer. För ditt barn är det stor skillnad om du sitter lite mer passivt lutad mot en vägg eller soffa, jämfört om du aktivt väljer att sitta bredvid i rummet.

FloorFred är en designad möbel, med noggrant utvalda tyger av hög kvalitet. Smidig möbel att flytta runt mellan vardagsrum, lekrummet, spelrummet eller varhelst våra små vill hänga. Ergonomiska golvstolar är en viktig resurs i alla föräldrars verktygslåda och gör det enklare än någonsin att uppleva glädjen med aktiviteter på golvet tillsammans med barnen.

Ta hand om din rygg

Du får en upprätt hållning med stöd som avlastar rygg, nacke och ländrygg. 

När man har benen utsträckta framför sig tippas bäckenet bakåt och det kan bli ganska jobbigt att hålla upp ryggen, vi blir trötta och musklerna får jobba statiskt. Med ett ryggstöd kan man sitta lätt bakåtlutad och slappna av mer.

Det finns medicinsk forskning som visar att den bästa sittställningen för ryggen är att sitta något bakåtlutad på golvet. Sen sitter man ju inte alltid blickstilla med barn, och med FloorFred kan du hitta fler bekväma ställningar där du får stöd.

Lek på golvet

Lek på golvet är en otroligt viktig del av barnets utveckling. Både kognitivt och fysiskt. Det hjälper inte bara till att stärka deras nack- och axelmuskler, utan är också det första steget i utvecklingen av rörelseförmågor som att rulla runt, krypa och sitta - allt detta är nödvändigt innan de kan börja gå.

För dig som förälder erbjuder lek på golvet en unik möjlighet att delta i sitt barns utveckling. Du kommer inte bara att njuta av varje milstolpe, utan du kommer också att kunna bevittna hur ditt barn utvecklas och växer.

Det är en oförglömlig upplevelse att se ditt barn när det ler av prestation efter att ha bemästrat en ny färdighet! Det är verkligen fantastiskt hur mycket lärande som sker under varje ögonblick av utforskande.

×